MUP na internet stranicama objavio tjeralicu za Zagorcem

NA STRANICAMA hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova od danas poslijepodne postavljena je tjeralica za Vladimirom Zagorcem s vrlo šturim informacijama. Ista bi se večeras trebala naći i na stranicama Interpola.

Uz njegovu fotografiju, ime i prezime, te datum rođenja, navedeno je i kazneno djelo koje je Zagorec počinio. Na stranicama MUP-a još piše kako je Zagorec hrvatski državljanin, te da govori hrvatski i njemački jezik.

Osobnog opisa, iako ga pri opisu drugih bjegunaca ima, kod Zagorca nema, kao što nema niti eventualne napomene prema kojoj bi se moglo vidjeti smatra li se opasnim bjeguncem ili ne.

Isto tako, kod drugih bjegunaca pod "Napomena" stoji gdje bi se mogli nalaziti, a iako Zagorčev odvjetnik tvrdi da je Zagorec u Beču, njegovo mjesto trenutnog prebivališta ne navodi se.

U saveznoj službi za kriminal u Beču, na koju su nas referirali nakon kontakta ministarstva unutarnjih poslova Austrije, rekli su nam da na međunarodne naloge za uhićenjem oni odgovaraju nakon što se dati slučaj procesuira na za to nadležnom sudu, koji je u ovom slučaju Državni sud u Beču.

Podsjetimo, unatoč tome što se niti Zagorec niti njegov odvjetnik Krešimir Krsnik nisu pojavili na današnjem ročištu, sutkinja Ema Dražančić naložila je raspisivanje tjeralice za Zagorcem, te je zatražila njegovo pritvaranje

A.H.

Pročitajte više