MUP potvrdio: Zabranili smo srpskom ministru da posjeti Jasenovac

Foto: Facebook

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) je danas izvijestilo da hrvatska policija nije dopustila posjet Jasenovcu srpskom ministru za dijasporu jer taj posjet nije bio naveden u programu koji im je ranije dostavljen.

U MUP-u kažu da su preko Ministarstva vanjskih i europskih poslova zaprimili notu u kojoj se najavljuje dolazak srpskog izaslanstva, no u program nije bio naveden posjet spomen-području u Jasenovcu. S obzirom na to da u noti nije navedeno da je planiran posjet Jasenovcu, a u skladu sa sigurnosnim protokolima, posjet nije mogao biti odobren, navode iz MUP-a.

Srbija: Tri automobila su okružila ministrovo vozilo

Ured ministra Đorđa Milićevića priopćio je da je bio u posjetu Srbima u okolici Novske i potom se uputio prema spomen-parku u Jasenovcu kako bi odao počast Srbima ubijenima u ustaškom logoru tijekom Drugog svjetskog rata.

U priopćenju tvrde da su ga na ulazu u kompleks zaustavili hrvatski policajci koji su ministrovo vozilo okružili s tri automobila. Srpski šef diplomacije Ivica Dačić najavio je sinoć da će Srbija zbog ovog događaja uputiti prosvjed Hrvatskoj.

Pročitajte više