MUP RS uhitio svoje zaposlenike zbog falsificiranja prometnih dokumenata

PRIPADNICI Kriminalističke policije Centra javne sigurnosti (CJS) Banja Luka u srijedu su uhitili su troje svojih zaposlenika te jednog zaposlenika u Republičkoj upravi carina Republike Srpske (na carinskoj ispostavi u banjalučkom naselju Vrbanja) zbog kaznenog djela nelegalnog registriranja skupih putničkih motornih vozila.

Slobode su lišeni carinik Saša Pjanić, te radnici ispostave u Odjeljenju za upravno-pravne poslove CJS Banjaluka - Branka Šušnjar, Velimir Glavić i Stana Malinić.

Tragajući za akterima afere Falsifikat (kako se ona službeno vodi u CJS) otkriveno je više od 150 motornih vozila koja su nelegalno registrirana temeljem lažne dokumentacije o carinjenju, a 40 vozila je do sada oduzeto, izjavio je novinarima danas u Banjoj Luci Načelnik Kriminalističke službe CJS Mile Došenović.

Došenović je naglasio da se uglavnom radi o skupocjenim vozilima, ne starijim od pet godina, marke Audi, Mecedes i Golf.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i Okružno javno tužilaštvo Banja Luka nastavljaju istragu o nelegalno registriranim putničkim vozilima, a ova akcija se provodi i u ostalim centrima javne sigurnosti u Republici Srpskoj.

Pročitajte više