MUP: seljački prosvjedi bez blokade prometnica i izgreda

Prosvjed slavonskih seljaka, nezadovoljnih otkupnom cijenom pšenice, prošao je danas bez blokada prometnica, a policija nije zabilježila niti jedan izgred, izvijestila je glasnogovornica MUPa Zinka Bardić.

"Bez obzira na najave između 12 i 14 sati niti na jednom mjestu nije bilo blokade prometnica", izjavila je Bardić, dodajući kako su prosvjednici s traktorima na dijelovima cesta bili samo na dva mjesta - u Vrpolju i Terezinom Polju.

U centru Vrpolja desetak traktora i isto toliko osoba djelomično je stajalo na jednom prometnom traku, ali niti u jednom trenutku promet zbog toga nije stao.

Jednako tako na državnoj cesti broj 5 u Terezinom Polju tridesetak traktora i osoba djelomično je blokiralo dio jednog traka, no i na toj se cesti promet odvijao nesmetano, kazala je Bardić.

Dodala je kako su mirni prosvjedi pored cesta zabilježeni još samo u četiri mjesta.

Uz državnu cestu Đakovo-Našice u mjestu Semeljci prosvjedovalo je petnaestak osoba, a kraj ceste je stajalo 11 traktora. U Donjim Andrijevcima prosvjedovale su tri osobe, koje su uz cestu dovele dva traktora, dok je u mjestu Gudinci desetak osoba kraj ceste parkiralo osam traktora i dva kombija.

U mjestu Frkljevci uz županijsku cestu Pleternica - Slavonski Brod, prema policijskim podacima, zamijećeni su traktor i kombajn, ali ne i prosvjednici.

Tijekom prosvjeda policija nije zabilježila niti jedan izgred, kao ni slučaj narušavanja javnog reda i mira, izvijestila je glasnogovornica MUP-a.

Prosvjede djelomičnom blokadom prometnica u pet slavonskih županija organizirala je Zajednica seljaka Slavonije i Baranje, nezadovoljna otkupnom cijenom pšenice od jedne kune po kilogramu.

Ističući kako im taj iznos ne pokriva cijenu proizvodnje pšenice prosvjednici su zahtijevali otkupnu cijenu od 1,30 kuna po kilogramu.

(Hina) am so

Pročitajte više