MUP: U zadnja 24 sata u prometu poginulo pet osoba

PET JE osoba poginulo, deset ih je teže, a 48 lakše ozlijeđeno u ukupno 286 prometnih nesreća koje su se u posljednja 24 sata dogodile na hrvatskim cestama, doznaje se danas iz MUP-a.

Jutros oko 3,30 sati u mjestu Rogotin kraj Ploča u prometnoj je nesreći poginula jedna osoba, a policijski očevid je u tijeku.

Jedna je osoba poginula u nesreći koja se nešto iza ponoći dogodila u mjestu Blagaj nedaleko Slunja, na državnoj cesti broj 1. Očevid je u tijeku.

U naletu osobnog automobila na metalni stup javne rasvjete, sinoć oko 19,45 sati u Miškininoj ulici u Varaždinu, poginuo je suvozač, a vozač je teže ozlijeđen. Do nesreće je došlo kada je vozač Kristijan K. (29) iz neutvrđenih razloga izgubio nadzor nad vozilom i naletio na stup javne rasvjete. Njegov suputnik Željko Šumečki (35) preminuo je na mjestu događaja, a Kristijan je teže ozlijeđen.

Izravni sudar dva osobna automobila, koji se jučer oko 18,40 sati dogodio u mjestu Brodarica kraj Šibenika, za posljedicu je imao jednu poginulu i dvoje teže ozlijeđene osobe. Vozač mercedesa njemačkih registracijskih oznaka Vinko P. (57) je u desnom nepreglednom zavoju izgubio kontrolu nad automobilom, prešao na lijevu kolničku traku te se izravno sudario s "yugom" šibenskih oznaka, kojim je upravljao Radomir Šupe (62). Radomir je poginuo na mjestu nesreće, a njegova suputnica Milena Š. (62) i vozač "mercedesa" Vinko P. su teže ozlijeđeni.

Jedna je osoba poginula, a jedna teško ozlijeđena u nesreći koja se jučer oko 11,30 sati dogodila u mjestu Bunić kraj Udbine, kada je državljanin SiCG Tomislav S. (44), zbog neprilagođene brzine, "mazdom" prešao na suprotnu kolničku traku i izravo se sudario s kamionom zagrebačkih oznaka, kojim je upravljao Josip P. (47). Teško ozlijeđena Tomislavova supruga Ljiljana Subotić (43), državljanka SiCG, preminula je na putu do bolnice, dok je Tomislav teško ozlijeđen.

Pročitajte više