MUP upozorava: U četvrtak i petak u prometu poginulo 9 osoba

U HRVATSKOJ je jučer i danas do 16 sati u prometu smrtno stradalo čak devet osoba, izvijestio je MUP.

Danas oko 10 sati u Zagrebu u središtu grada smrtno je stradala pod kotačima kamiona 71-godišnja pješakinja.

U isto vrijeme dogodila se prometna nesreća na autocesti A6 Zagreb - Rijeka u tunelu Veliki Gložac gdje je zbog neprilagođene brzine i udara osobnog automobila u teretno vozilo smrtno stradao 54-godišnji vozač.

Zatim, oko 15 sati na državnoj cesti 56 Benkovac - Knin kod mjesta Bulića u teškoj prometnoj nesreći poginule su četiri osobe. Tamo je očevid u tijeku.

Jučer je poginulo još troje ljudi.

Ministarstvo unutarnjih poslova stoga savjetuje pojačan oprez svim sudionicima u prometu, pogotovo u tijeku nadolazećeg vikenda te poziva vozače da poštuju prometne propise, prilagode vožnju uvjetima na cesti, da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola te da se vozači i suputnici vežu sigurnosnim pojasom.

Posebno upozoravamao mlade vozače da se drže svih zakonskih odredaba, naročito one da mladi vozači ne smiju upravljati vozilom u prometu na cesti od 23 sati do 5 sati osim ako je s njima u vozilu osoba starija od 25 godina kojoj nije izricana zaštitna mjera ili mjera sigurnosti zabrane upravljanja motornim vozilom, stoji u priopćenju MUP-a.

Pročitajte više