Murdoch se ispričao obitelji djevojčice čiji su mobitel hakirali

RUPERT Murdoch, predsjednik News Corporationa, sastao se U Londonu s obitelji ubijene djevojčice Milly Dowler, čiji su mobitel hakirali djelatnici njegove novine News of the World. Murdoch je osobno zatražio sastanak s njima kako bi im se mogao ispričati za zlodjela koja su im učinili novinari njegove tvrtke, ponizno priznajući kako ti potezi nisu bili "dorasli standardu kojeg je postavio njegov otac".

"Kazali smo mu da bi njegove novine sad trebale pokazati put drugima u uspostavljanju standarda poštenja i iskrenosti u novinarstvu. Na kraju dana, djela govore više od riječi", stoji u izjavi koju je nakon sastanka dao odvjetnik Dowlerovih Mark Lewis. "Bio je skrušen, potresen i iskren, Čini mi se da je imao osobnu potrebu to napraviti. Ispričao se mnogo puta, te je glavu stalno držao među rukama", dodao je.

Osim toga, Murdoch je najavio kako će se u subotu putem oglasa u svim nacionalnim medijima naciji ispričati za sva "ozbiljna zlodjela" koje su počinile njegove novine. Dodajmo još i kako je nešto ranije izvršna direktorica News Internationala Rebekah Brooks dala ostavku. Ona je bila urednica News of the Worlda u vrijeme hakiranja telefona Milly Dowler.

Pročitajte više