Musharraf doputovao u Manilu gdje će razgovarati o terorizmu

PAKISTANSKI predsjednik Pervez Musharraf doputovao je u ponedjeljak na Filipine gdje bi trebao razgovarati o suradnji na području borbe protiv islamskog aktivizma i o američkom vodstvu u ratu protiv terorizma.

Musharraf je u Manilu stigao nakon puta u Indiju, gdje su dvojica južnoazijskih nuklearnih suparnika poduzeli važne korake za poboljšanje odnosa.

Pakistanski predsjednik će se prvi put nakratko sastati s filipinskom predsjednicom Glorijom Macapagal Arroyo u utorak, a zatim će održati govor na zajedničkoj sjednici dvaju domova Kongresa.

Dvoje predsjednika trebali bi razgovarati i o načinu promicanja međuvjerskog dijaloga i o nastavku mirovnih pregovora s Moro Islamic Liberation Frontom (MILF), najvećom islamskom pobunjeničkom skupinom na Filipinima gdje većinu puka čine rimokatolici.

Musharraf je peti pakistanski čelnik koji je posjetio Filipine otkako su dvije zemlje 1949. uspostavile diplomatske odnose. Posljednji put je u državnom posjetu Pakistanu boravio filipinski predsjednik Fidel Ramos 1997.


Pročitajte više