Musharraf: Pakistan je bio spreman na nuklearni rat protiv Indije

PAKISTANSKI predsjednik Pervez Musharraf izjavio je kako je bio spreman primijeniti nuklearno oružje u slučaju da su indijske snage prešle na teritorij Pakistana ranije ove godine u vrijeme kada su napetosti između dvije zemlje dostigle vrhunac.

´Osobno sam slao poruke (indijskom) premijeru Vajpayeeu preko svakog međunarodnog čelnika koji je došao u Pakistan da ako indijski vojnici naprave samo jedan korak preko međunarodne granične crte kontrole da ne očekuju konvencionalni rat od Pakistana´, rekao je on u govoru veteranima pakistanskog Ratnog zrakoplovstva.

Napetosti između Indije i Pakistana dostigle su vrhunac ranije ove godine kada su obje zemlje poslale svoje snage na zajedničku granicu nakon smrtonosnog terorističkog napada na indijski parlament u prosincu prošle godine. New Delhi je okrivio Islamabad za taj napad u kojem je poginulo 14 ljudi, a Islamabad je opovrgnuo svoju umiješanost.

Međunarodna diplomacija vratila je dva nuklearna susjeda s ruba rata i čini se da se posljednjih mjeseci napetosti smanjuju, piše Associated Press.

Pročitajte više