Muškarac koji je branio HGSS-ovce od MMA napadača: "Borio sam se s trojicom"

NE STIŠAVAJU se reakcije na brutalan napad koji se u nedjelju dogodio na riječkom Platku. Mlađi muškarci prvo su, podsjetimo, driftali BMW-om po skijalištu, a potom su napali i mlatili ljude. Kako je danas objavljeno, pretukli su HGSS-ovce i jednu djevojku.

>> Ovo su MMA napadači iz BMW-a. Jednom tata lokalni HDZ-ovac i šef u Hrvatskim šumama

Unatoč tome što je riječ o istreniranim borcima koji su premlatili troje ljudi tako da su završili u bolnici, zasad su samo prekršajno prijavljeni i brzo pušteni na slobodu. 

Policija je zasad trojac starosti 21 i 22 godine prijavila tek za remećenje javnog reda i mira. Konkretno, prijavili su ih da su počinili prekršaj iz čl. 6. Naročito drsko i nepristojno ponašanje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog čega će, kako navodi PU primorsko-goranska, biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu. O prekršaju 21-godišnjeg vozača policija je dostavila i obavijest komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje.

Kako neslužbeno doznajemo iz policije, čeka se kvalifikacija ozljeda kako bi se utvrdilo hoće li i za kakvo kazneno djelo biti prijavljena trojica istreniranih boraca koji su tukli HGSS-ovce i ženu na Platku. Iz policije kažu kako u ovom slučaju nije bilo ranijeg planiranja te da je to, uz to što se čekaju kvalifikacije ozljeda koje određuju težinu djela, razlog što su napadači na slobodi.

Kako je objavila policija, tučnjava između više osoba dogodila se oko 20 sati na skijaškoj stazi, i to zbog kretanja osobnog vozila po toj stazi. Naime, 21-godišnji hrvatski državljanin se nepropisno kretao osobnim vozilom marke BMW po stazi, uslijed čega je vozilo propalo u snijeg te je potom zatražio pomoć od 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze. 

HGSS-ovac je rekao da to ne može učiniti, na što su ga 21-godišnjak i još dvojica iz auta prvo verbalno, a potom i fizički napali. Policija navodi kako su u nastavku tučnjave sudjelovale i druge osobe te da je pritom troje hrvatskih državljana ozlijeđeno pa su zatražili liječničku pomoć u KBC-u Rijeka.

Policija je u priopćenju navela kako se kriminalističko istraživanje nastavlja provedbom svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja te da će po okončanju će biti podnesene odgovarajuće prijave protiv počinitelja.

Doznali smo tko su napadači

Kako smo doznali, kriminalističko istraživanje policija provodi nad Lukom Tirielom Abramovićem, Matejom Krunićem i Lovrom Pavelićem. Njih su zatekli na licu mjesta nakon napada. 

BMW je, kako doznaje Index, vozio Lovro Pavelić. BMW je u njegovom vlasništvu. O njemu nema javno dostupnih informacija. O Kruniću nema javnih informacija. 

Treći među uhićenima pa puštenima je i najpoznatiji u javnosti. Luka Tiriel Abramović se ranije spominjao kao mladi hrvatski skijaški reprezentativac. Skijao je i za Tursku, čije je državljanstvo očito dobio uz hrvatsko. 

"Oni su htjeli ubiti tog čovjeka!"

"Oni su htjeli ubiti tog čovjeka", rekao je za Dnevnik.hr muškarac koji je sa svojom partnericom spasio članove HGSS-a.

Kaže da su ga MMA borci ga cipelarili. "Tučnjava je trajala punih dvadeset minuta. U jednom trenu sam se borio s trojicom. Maknuo sam od HGSS-ovca onog koji ga je nokautirao", prepričava. Braneći gorske spašavatelje, završio je sa slomljenom rukom.

Napali su i njegovu partnericu, ženu u kasnim četrdesetim godinama, i čak je četiri puta udarili. Njoj su nakon drugog liječničkog pregleda utvrdili unutarnje krvarenje u plućima. 

"Pogledao sam snimku nadzorne kamere koja je sve zabilježila. Plakao sam dok sam to gledao", kaže. 

Pročitajte više