Silovao kolegicu u zgradi australskog parlamenta? On to negira, počelo suđenje

Foto: Twitter

POČELO je suđenje muškarcu optuženom za silovanje kolegice u zgradi australskog parlamenta u Canberri.

Politički pripravnik Bruce Lehrmann optužen je za seksualni napad na Brittany Higgins u ožujku 2019. u uredu vladinog ministra. Lehrmann se izjasnio da nije kriv i negira da je uopće imao spolni odnos s kolegicom, piše BBC.

Navodno su se napili nakon čega ju je on silovao

Suđenje na sudu u Canberri trebalo bi trajati do šest tjedana. Tužitelji su rekli da se navodni incident dogodio nakon pijane noći. Lehrmann i Higgins zaustavili su se u zgradi parlamenta gdje su oboje radili, a Higgins je ubrzo zaspala na kauču u ministrovom uredu, kazali su tužitelji.

Probudila se i zatekla optuženikovo koljeno na svom bedru te je on imao spolni odnos s njom, rekao je tužitelj Shane Drumgold. Dodao je da je Higgins plakala tijekom navodnog seksualnog napada i da je rekla "ne" šest puta.

Kad je sljedećeg jutra ispričala prijateljici što se dogodilo, Higgins je rekla da je bila jedva prisebna, rekao je tužitelj.

Odvjetnik optuženog: Ta priča je puna rupa

Otvarajući dokazni postupak obrane, Lehrmannov odvjetnik Steven Whybrow rekao je da je iskaz Higgins sadržavao nelogičnosti.

"Mark Twain je jednom rekao: Nikad ne dopusti da istina stane na put dobroj priči. A ovaj slučaj je primjer te fraze", kazao je odvjetnik Whybrow. Pozvao je porotnike da ignoriraju prethodne medijske izvještaje o slučaju, rekavši da njegov klijent niječe da je imao spolni odnos s Higgins.

Glavna sutkinja Lucy McCallum upozorila je porotnike da je slučaj dobio prilični medijski publicitet, ali da je vrlo važno da oni to izbace iz glave.

Pročitajte više