Manijak napao maloljetnicu u Zaprešiću - građani samo gledali, nisu pomogli

Foto: Google Maps

PROŠLOG četvrtka u ranim jutarnjim satima kod Doma zdravlja u Zaprešiću napadnuta je 17-godišnjakinja. Muškarac joj je prišao s leđa, pokušavao skinuti šal te ljubiti oko vrata i na kraju joj stavio maramu na usta kako ne bi zvala u pomoć, stoji u objavi Facebook stranice Novosti iz Zaprešića.

U Policijskoj upravi zagrebačkoj (PUZ) potvrdili su Indexu kako imaju prijavljeno kazneno djelo iz domene seksualnih delikata.

"Kazneno djelo počinjeno je u četvrtak 20. listopada u jutarnjim satima na području Zaprešića. Oštećena je maloljetnica pa ne smijemo davati više informacija. Trenutno je u tijeku kriminalističko istraživanje", kazali su nam u PUZ-u.

"Pokušao omamiti djevojku"

Na stranici Novosti iz Zaprešića stoji kako je maloljetnica uspjela nekako pozvati u pomoć, no nitko joj nije htio prići u pomoć unatoč tome što je na stanici stajalo 10-ak osoba koje su samo obratile pozornost i nisu htjele reagirati.

"Prema službenim informacijama u četvrtak ujutro oko 07:20 sati kod Doma zdravlja napadnuta je maloljetnica od 17 godina koja se kretala prema Šibicama. Saznajemo kako je djevojku pratio muškarac dok se kretala ulicom Tržna.

Ovu maloljetnicu, koliko doznajemo iz policije, muškarac je imao u vidu omamiti te staviti u auto kojeg je parkirao negdje u blizini tržnice. Ovo je muškarcu prvi takav čin da pokušava oteti maloljetnicu.

Maloljetnica se unatoč strahu i šoku, uspjela nekako obraniti nakon čega je otmičar pobjegao u istom pravcu odakle ju je i pratio.


U teškom stanju maloljetnica je otišla policiji s bakom te su uz pomoć radnice socijalne skrbi napravili i izvješće o napadu. Samim time, policija je već upoznata s napadima takvog muškarca, no, ovu maloljetnicu imao je u planu oteti.

Pretpostavlja se da muškarac živi negdje u centru Zaprešića jer se većinom kreće ovim teritorijem.

Dobili smo i opis muškarca:

- trenirka gornji dio sive boje s tamno crnim prugicama vodoravno, širine 5 cm
- kapuljača na glavi
- široke hlače/trenirke tamnijih boja (većinom crna i plava)
- visina od 175 do 180 cm
- težina od 50 do 70 kg
- starost od 30 do 35 godina
- tamno smeđa kosa
- smeđe oči
- kratka brada po licu, a oko usana sivkasta boja
- osjeti se miris cigareta.

Uz taj opis muškarac zna nositi i tamno zeleni i tamno plavi prsluk,a ispod njega trenirka sive,crne ili plave boje.

Od maloljetnice, a i od ostalih žrtvi saznajemo kako pri bijegu brzo trči, ruke ima u džepovima te se zna prije i nakon napada okretati.

Saznajemo i kako je u petak u Kormanovoj muškarac ponovno napao žensku osobu, te saznajemo kako je već napadao u parkiću pokraj socijalne skrbi, te na tržnici kod Hrvatske lutrije i kod Pučkog učilišta u Zaprešiću.

Također, saznajemo da su osnovne škole Antun Augustinčić i Ljudevit Gaj dobili dojavu roditeljima od policije na oprez vezano za muškarca koji napada djevojke i žene grada Zaprešića.

Nakon ovog napada maloljetnice, molimo sada što više građane Zaprešića na oprez te ukoliko vidite neki napad, pomozite djevojkama i ženama u obrani te na licu mjesta da se automatski zove policija. Ponavljamo, skočite u pomoć da se ne dogodi još pokušaja otmice. Pomozimo jedni drugima te da policija uspije uhapsiti muškarca", stoji na strani Novosti iz Zaprešića.

 

Pročitajte više