Slavonac prevaren kod kupnje preko Facebooka, lopov ga uvjerio da mu više puta uplati

Ilustracija: Shutterstock/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA policija izvijestila je da im je jučer 35-godišnjak iz Marinaca prijavio kako je prevaren prilikom kupovine alata. Muškarac je pokušavao preko Facebooka kupiti alat, a nepoznati počinitelj mu je zatim s računa skinuo veću svotu novca. 

Naime, nakon što je 24. studenog s oglašivačem dogovorio kupovinu kolica s većom količinom alata za iznos od 250 eura, 35-godišnjaka je prodavatelj uvjerio da "ne unosi dobar kod i da prijenos novčanih sredstava nije izvršen". Muškarac je više puta autorizirao transakcije sa svog bankovnog računa, a na kraju je isplatio preko 1300 eura na račun počinitelja u inozemstvu.

Policija traga za počiniteljem protiv kojeg će nadležnom državom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu.

"Upozoravamo građane da budu oprezni prilikom online kupovine. Kupujte od pouzdanih internetskih prodavača. Dobro razmislite: ako ponuda zvuči predobro da bi bila istinita, vjerojatno nije. Kad god je moguće odaberite plaćanje pouzećem, tek kada dobijete proizvod. Ukoliko prodavač tvrdi da uplata nije prošla nakon što ste autorizirali isplatu, provjerite stanje bankovnog računa i isplate", upozorili su iz policije.

Pročitajte više