Muškarac preživio potres, dozivao obitelj: "Rekao sam, barem da umremo zajedno..."

Foto: Profimedia

POTRES magnitude 7.8 pogodio je rano jutros južnu Tursku i osjetio se u velikom dijelu zemlje te u nekoliko zemalja u regiji, uključujući susjednu Siriju, pokazuju prvi podaci. Prve izjave dužnosnika u Turskoj i Siriji navode da je broj mrtvih preko 195 i da se povećava. Ozlijeđeno je najmanje 900 ljudi. U tijeku je velika akcija spašavanja.

Prema američkom seizmološkom zavodu USGS, katastrofalan potres magnitude 7.8 dogodio se u 4:17 po lokalnom vremenu na dubini od približno 17.9 kilometara. Strahuje se da bi broj žrtava mogao biti puno veći jer je potres većinu ljudi zatekao na spavanju.

Jedan je muškarac rekao za BBC da je bio uvjeren da će njegova obitelj poginuti kada je potres zatresao njihov stan na 5. katu u južnom turskom gradu Adani. "Nikada u životu nisam vidio ovako nešto. Njihali smo se skoro jednu minutu", rekao je Nilüfer Aslan.

Opisao je kako je dozivao rođake iz drugih soba. "[Rekao sam] 'Potres je, barem da umremo zajedno na istom mjestu'... To je bila jedina stvar koja mi je pala na pamet."

Kad je potres prestao, Aslan je s obitelji pobjegao van. "Nisam mogao ništa ponijeti sa sobom, stojim vani u papučama", rekao je i otkrio da su se srušile četiri zgrade koje su okruživale njegovu zgradu.

 

Pročitajte više