Muškarac se utapao u Makarskoj, žena mu pokušala pomoći. Spasili ih poljski policajci

Foto: MUP

JUČER u jutarnjim satima poljski policijski službenici Piotr Filar i Marcin Czyz, koji rade u Policijskoj postaji Makarska, bili su izvan službe na plaži kada su u jednom trenutku čuli da iz mora netko doziva u pomoć i uočili su dvije osobe, muškarca i ženu. 

Izgledalo je kao da se utapaju, zbog čega su policijski službenici odmah od gostiju na plaži uzeli sup-dasku i otplivali do unesrećenih.

Muškarac nije mogao samostalno plivati zbog problema s ramenom, a žena koja je bila s njim pokušavala mu je pomoći i dovesti ga do obale, ali nije uspijevala, zbog čega je zazivala pomoć, objavila je policija.

Policijski službenici su muškarca doveli do obale, pomogli mu da izađe na kopno i tako spriječili moguću nesreću. U hotelu ga je pregledao liječnik i nije bilo potrebe za daljnjom liječničkom intervencijom.

S obzirom na to da su poljski policijski službenici u poslijepodnevnim satima na području Makarske radili i obilazili centar grada, susreli su se s muškarcem, koji ih je prepoznao i tek tada je doznao da se radi o policijskim službenicima iz Poljske koji ovog ljeta rade u Hrvatskoj. Slučajni susret bio je prilika za zahvalu, ali i razgovor, kažu iz policije.

Poljski policijski službenici Piotr Filar i Marcin Czyz zadovoljni su što i na ovaj način tijekom svog boravka u Hrvatskoj mogu biti od pomoći turistima.

Pročitajte više