Muškarac u SAD-u podmetao žilete u tijesta za pizze u dućanima, završio u zatvoru

Foto: Shutterstock

MUŠKARAC iz Dovera koji je stavljao žilete i čavle u tijesto za pizzu u supermarketima u Maineu i New Hampshireu osuđen je jučer na četiri godine i devet mjeseci zatvora.

Nicholas Mitchell (39) uhićen je u listopadu 2020. nakon što su žileti pronađeni u tijestu za pizzu koje je netko kupio u trgovini Hannaford u Sacou. Kasnije je otkriveno da su tri kupca u toj trgovini kupila tijesto u kojem su se nalazili žileti ili čavli te da se to dogodilo i u supermarketima Hannaford u Sanfordu u Maineu i Doveru u New Hampshireu.

Mitchell je bio zaposlenik kompanije It'll Be Pizza koja proizvodi nekoliko vrsti tijesta, uključujući tijesto Portland Pie Co. u koje je stavljao opasne predmete, piše Sky News.

Krah tijekom pandemije

Tijekom suđenja se saznalo da je Mitchellov život izmakao kontroli za vrijeme pandemije kada je njegova djevojka ostala bez frizerskog salona, a Mitchell bio uhićen nakon prijave nasilja u obitelji; nakon čega je ostao bez krova nad glavom i živio u autu. Kasnije je i dobio otkaz u kompaniji.

Mitchell je u lipnju priznao krivnju za neovlašteno korištenje potrošačkih proizvoda i pristao da neće uložiti žalbu u slučaju izricanja kazne koja nije duža od četiri godine i devet mjeseci.

Maksimalna kazna za neovlašteno korištenje potrošačkih proizvoda je 10 godina zatvora, piše Sky News.

Mitchell se tijekom suđenja u suzama ispričavao za svoje postupke, rekavši da nije htio nikoga povrijediti, već se želio osvetiti tvrtki jer je dobio otkaz.

Mitchell također mora platiti 230.000 dolara odštete supermarketu Hannaford.

Pročitajte više