Muškarac umro u policijskoj postaji u Zagorju

Screenshot: Google Street View

NOĆAS je šef smjene u Policijskoj postaji Donja Stubica uočio kako muškarac kojeg su uhitili ne pokazuje znakove života. Službenici Hitne pomoći pokušali su ga reanimirati, ali ga nisu uspjeli spasiti.

Policija je jučer temeljem zaprimljene kaznene prijave zbog nasilja u obitelji i prijetnje u postaju dovela 48-godišnjaka. 

Prilikom uhićenja alkotestiran je i utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 1,71 promil. 

Nema tragova nasilne smrti

Tijekom dana se provodilo kriminalističko istraživanje, a tijekom večernjih sati, nakon obavljenog liječničkog pregleda i ponovnog alkotestiranja, muškarca su smjestili u prostorije za zadržavanje u istoj policijskoj postaji jer je i dalje bio pod utjecajem alkohola od 0,98 promila.

Noćas oko 00.40, prilikom obilaska uhićene osobe, što je uobičajen postupak, službujući šef smjene policijske postaje uočio je kako uhićena osoba ne daje znakove života te je pozvao hitnu medicinsku pomoć koja je, unatoč pokušajima reanimacije, konstatirala smrt uhićenika bez uočenih tragova nasilne smrti. 

Navedena prostorija je pod videonadzorom, a službujući šef smjene osobu je posljednji put obišao u 00.20, kada je konstatirao da osoba spava (hrče).

S ciljem utvrđivanja točnog uzroka smrti, tijelo 48-godišnjaka je, uz popratnicu mrtvozornika, upućeno na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu. 

Nalaz o točnom uzroku smrti bit će dostupan u roku od 3 do 4 tjedna, a preliminarni nalaz navodi da se radi o prirodnoj smrti bez tragova koji bi upućivali na nasilnu smrt.

Pročitajte više