Muškarca na Tongi odnijeli ogromni valovi, plivao 27 sati: "On je pravi Aquaman"

57-GODIŠNJEG muškarca s Tonge, kojeg su u subotu nakon erupcije vulkana odnijeli valovi, na društvenim su mrežama prozvali "pravim Aquamanom".

Nakon erupcije vulkana Hunga Tonga-Hunga Ha'apai poginule su najmanje tri osobe te je pokrenut razorni tsunami koji je nanio štetu mnogim selima i gradovima te izazvao prekid komunikacija.

 

Lisala Folau, koji živi na malom izoliranom otoku Atata s oko 60 stanovnika, u vrijeme je tsunamija obavljao svakodnevne poslove. Oko 19 sati su došli ogromni valovi i odnijeli ga u more, piše Reuters.

Folau je za Broadcom Broadcasting kazao da je ličio svoj dom kada ga je brat upozorio na tsunami te da su ubrzo nakon toga valovi prodrli u njegovu kuću.

Prvo se popeo na drvo

Popeo se na drvo kako bi izbjegao prvi val, ali kada se spustio, drugi veliki val ga je odnio. 57-godišnjak je rekao da je invalid i da ne može pravilno hodati.

"Samo sam plutao, unaokolo su me bacali veliki valovi koji su uporno dolazili", kazao je za radiostanicu. Dodao je da je kasnije uspio preplivati ​​7.5 km do glavnog otoka Tongatapua, stigavši ​​do obale 27 sati kasnije - u nedjelju oko 22 sata.

Priča o Folauovom uspjehu postala je viralna po lokalnim Facebook grupama i drugim društvenim mrežama.

"On je Aquaman iz stvarnog života", napisao je jedan korisnik Facebooka referirajući se na lik iz stripa i filmova.

Otok Atata, koja se nalazi oko osam kilometara sjeverozapadno od glavnog grada Tonge, gotovo je u potpunosti uništen u tsunamiju.

Pročitajte više