Čovjek koji je u Kaštelima propucao HGSS-ovca s tri metka ide u istražni zatvor

Screenshot

Splitsko Županijsko državno odvjetništvo je objavilo da je 58-godišnjak koji je u nedjelju u Kaštelima propucao pripadnika HGSS-a  Krunu B. (46) ispitan i da mu je određen istražni zatvor.

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitala je 58-godišnjeg državljanina RH zbog osnovane sumnje da bi počinio dva kaznena djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona/11 i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 3. KZ/11.

Ispalio najmanje tri hica u čovjeka, drugog udario sjekirom u glavu

"Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 58-godišnjak 1. travnja 2024. oko 19:35 sati, na području Županije splitsko-dalmatinske (Kaštel Štafilić), nakon verbalnog sukoba s oštećenikom (1978.), iz revolvera ispalio više hitaca u zrak, a potom je, u nakani da ga usmrti, ispalio u njega najmanje tri hica nanijevši mu tešku tjelesnu ozljedu (prostrjelne i ustrjelne rane).

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 58-godišnjak neposredno nakon toga donio iz obiteljske kuće sjekiru i građaninu (1975.), kojeg je zatekao kako pruža pomoć žrtvi (1978.), prišao s leđa te mu, u nakani da ga usmrti, sjekirom zadao udarac u glavu i nanio teške tjelesne ozljede (prijelom svoda lubanje, rezna rana-sjekotina tjemena)", objavio je DORH.

Određen mu je istražni zatvor

"Osnovano se sumnja da je osumnjičeni 58-godišnjak na neutvrđeni način, protivno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana, nabavio i u obiteljskoj kući na području Županije splitsko-dalmatinske neovlašteno posjedovao nekoliko ručnih bombi s i bez upaljača, upaljače za ručne bombe, nekoliko komada vojnog topničkog streljiva te više komada vojnog puščanog streljiva i vojnih streljiva različitih kalibara, čije je nabavljanje, prodaja ili posjedovanje zabranjeno.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 58-godišnjaka zbog postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je navedeni prijedlog ovog državnog odvjetništva i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana na temelju citirane zakonske odredbe", priopćio je DORH.

Prema posljednjim informacijama iz bolnice, teško ozlijeđeni HGSS-ovac ima zadovoljavajuće vitalne parametre i u bolnici su zadovoljni rezultatima dosadašnjeg liječenja. Kruno B. pogođen je u abdomen, gdje je zadobio i najtežu ozljedu, te u prsište i natkoljenicu. 

Pročitajte više