Muskov X pao diljem svijeta. Korisnici nisu mogli pristupiti više od sat vremena

Foto: Downdetector

Društvena platforma X, nekoć poznatija kao Twitter, suočila se jutros s problemima u radu na globalnoj razini. Prema web stranici Downdetector.com, koja prati prekide u dostupnosti usluge, više od 47.000 američkih korisnika nije moglo pristupiti X-u i X-u Pro.

Neki korisnici u Ujedinjenom Kraljevstvu i Aziji također nisu mogli vidjeti objave na stranici s porukom "Dobro došli u X!". X, koji je u vlasništvu američkog multimilijardera Elona Muska, još uvijek nije komentirao što se dogodilo. Musk je prošle godine kupio Twitter za 44 milijarde dolara. 

Gubitak prihoda od oglašavanja

Hashtag #TwitterDown postao je popularan nekoliko minuta nakon što su se pojavila izvješća o prekidima rada. No prekid je kratko trajao, a korisnici su ponovno mogli pristupiti platformi nakon nešto više od sat vremena. 

Otkako je Musk kupio platformu, ona se suočava s gubitkom prihoda od oglašavanja. Kritičari također optužuju Muska da je dopuštao antisemitske poruke pored reklama. Tvrtka je zbog toga tužila ljevičarsku skupinu Media Matters for America, koja je iznijela tu optužbu.

 

Pročitajte više