MVP: Sudbina Joze Gudelja još uvijek nepoznata

SUDBINA hrvatskog državljana Joze Gudelja, koji je prošli tjedan vjerojatno boravio u Tajlandu pogođenom tsunamijem uslijed jakog potresa, još je uvijek nepoznata, izjavio je u nedjelju za Hinu načelnik Odjela hrvatskog ministarstva vanjskih poslova MVP-a za koordinaciju i praćenje rada diplomatskih misija i konzularnih ureda Vinko Ljubičić.

Ljubičić je izjavio da je ministarstvo u kontaktu s Gudeljevom obitelji kao i s hrvatskim novinarima koji izvještavaju iz Tajlanda. Gudelj je 24. prosinca otputovao iz Duesseldorfa za Bangkok.

Ljubičić je kazao i da je dvoje hrvatskih državljana, Kristina Pucko i Jurica Saha, koji su bili hospitalizirani na Šri Lanki, stiglo u nedjelju u Zagreb.

Kristina Pucko je u naletu tsunamija ozlijedila nogu koja joj je operirana u bolnici u Kolombu.

U trenutku potresa nakon kojeg je uslijedio niz tsunamija na području jugoistočne Azije bilo je 80 hrvatskih državljana. Prva hrvatska žrtva tsunamija je trogodišnja djevojčica Vivian Slot, unuka rektorice zagrebačkog sveučilišta Helene Jasne Mencer.

U potresu jačine devet stupnjeva po Richteru koji je u nedjelju pogodio Indijski ocean, uslijed čega su se digli razorni tsunamiji, poginulo je, prema posljednjim podacima, više od 130.000 ljudi, a strahuje se da bi taj broj mogao premašiti i 200 tisuća.

Pročitajte više