Na aerodromu u Sarajevu uhićen ISIL-ovac

Ilustracija: Klix.ba

POLICIJA je u Bosni i Hercegovini uhitila jednu osobu povezanu s islamističkim terorističkim organizacijama, potvrđeno je iz sjedišta Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

U priopćenju je navedeno da je osumnjičeni uhićen jučer navečer u sarajevskoj zračnoj luci, no njegov identitet i državljanstvo nisu objavljeni.

Bio je pripadnik terorističkih skupina

Navedeno je samo da je riječ o osobi koja je od srpnja 2013. godine boravila na području Sirije i Iraka i bila pripadnik terorističkih skupina Fronta al-Nusra i Islamska država (IS).

Uhićen je pod sumnjom da je počinio kazneno djelo terorizma, priveden je u sjedište SIPA-e u Istočnom Sarajevu, a nakon kaznene obrade koja je u tijeku, bit će predan Tužiteljstvu BiH.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić u četvrtak je potvrdio da je trenutačno dvanaest osoba pod posebnim nadzorom u BiH zbog sumnje da mogu biti povezani s terorizmom.

Riječ je o migrantima koji su ilegalno ušli u BiH, a provode se dodatne provjere njihovih identiteta. Svi su smješteni u migrantski centar zatvorenog tipa u Istočnom Sarajevu.

Pročitajte više