Na autocesti A1 uhvaćen s više od kilograma kokaina

Foto: Policijska uprava zadarska

ZADARSKA policija je jučer oko podneva na autocesti A1 u smjeru Splita zaustavila Audi A3 bosanskohercegovačkih registracija.

Nakon zaustavljanja utvrđeno je da Audijem upravlja 43-godišnjak iz Brčkog u Bosni i Hercegovini, koji uz bosanskohercegovačko ima i hrvatsko državljanstvo.

Policajci su posumnjali da bi se u vozilu mogli nalaziti krijumčareni predmeti te je automobil vučnom službom odvezen u krug Policijske uprave zadarske, gdje je po nalogu suca istrage Županijskog suda u Zadru izvršena pretraga kojom je pronađen i oduzet paket s ukupno 1140 grama kokaina vrlo visoke čistoće. Pronađeni su i uređaji za zaštićenu komunikaciju i manji iznos novca.

Član već poznate istočnobalkanske skupine

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 43-godišnjak jedan od članova već detektirane istočnobalkanske skupine umiješane u poslove s drogom. Također su povezani s kriminalnim miljeom na području Hrvatske, a kokain je bio namijenjen za daljnju preprodaju na južnodalmatinskom području.

43-godišnjak je, uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, priveden pritvorskom nadzorniku te će biti odveden na ispitivanje kod Općinskog državnog odvjetnika, a potom i sucu istrage Županijskog suda u Zadru.

Ovo je dosad najveća pojedinačna zapljena kokaina na području Policijske uprave zadarske, a ulična vrijednost mu premašuje milijun kuna.

Pročitajte više