Na Bajakovu zaplijenjeno pet kilograma heroina

POLICIJA je, na graničnom prijelazu Bajakovo, zaplijenila pet kilograma heroina te dva kilograma iste droge u na području Zagreba, rečeno je na konferenciji za novinare u Ravnateljstvu policije.

"Kroz Republiku Hrvatsku prolazi centralni krak balkanske rute, to je ujedno i najkraći cestovni pravac za transport heroina iz Afganistana pa do zemalja potrošača", istaknuo je ravnatelj policije Marijan Benko.

Tijekom 2007. na pravcima tzv. Balkanske rute zaplijenjeno je ukupno 72 kilograma raznih droga. Na heroin otpada 45, marihuanu 23, a kokain 4 kilograma. Vozilom u kojem je na Bajakovu otkrivena droga upravljao je 25-godišnji A. A., srpski državljanin albanske nacionalnosti. Droga je bila skrivena u nosaču zadnjeg branika. Devet paketa oblijepljenih smeđom samoljepljivom trakom, bila su umetnuta u metalnu kutiju.

U Zagrebu su dva kilograma heroina pronađena kod dvojice makedonskih državljana, starih 38 i 40 godina. Policijskom obradom utvrđeno je uhićeni 38-godišnjak nabavljao veće količine heroina, koje je zatim preprodavao na području Zagreba. Vrijednost zaplijenjenog heroina kod dvojice makedonskih državljana iznosi oko 700,000 kuna.

J.Da.

Pročitajte više