Na cestama moguća poledica. Na autocesti A5 u smjeru Osijeka dogodila se nesreća

Screenshot: HAK

"Prometna nesreća je na autocesti A5 (Beli Manastir - Osijek - Svilaj) kod odmorišta Andrijevci u smjeru Osijeka. Molimo korisnike za strpljenje", upravo javlja HAK.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeno se vozi usporeno na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi.

Povećanu gustoću prometa uz povremene zastoje očekuju:

  • na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Zagreb zapad i Lučko u oba smjera;
  • u zoni radova na autocesti A4 Goričan - Zagreb (88.+250 i 90. km) između čvorova Sveta Helena i Popovec u smjeru Zagreba, kolona je oko 3 km;
  • na prilazima Splitu iz smjera Dugopolja, Kaštela i Podstrane;
  • u zonama radova na dionicama Jadranske magistrale (DC8) kod Matulja, Šibenskog mosta i pred graničnim prijelazom Pasjak.

Moguća poledica

Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na vlažnim dijelovima kolnika. "Vozačima savjetujemo da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila", poručuju iz HAK-a.

Na autocesti A6 Rijeka - Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke. Obilazak: s autoceste A6 čvor Čavle - ŽC5205 - DC3 - grad Rijeka; s autoceste A7 čvor Rijeka istok - DC404 - grad Rijeka.

Pročitajte više