Na Cresu pokopan Aleksandar Abramov, student ubijen u Rijeci

NA CRESU je danas na gradskome groblju pokopan 23-godišnji Aleksandar Abramov, student kojega su u Rijeci prošloga tjedna nasmrt premlatila trojica muškaraca. Pogreb je održan uz nazočnost nekoliko stotina rođaka, poznanika, prijatelja i mještana Cresa.

Kako stoji u istražnome zahtjevu trojica mladića, 21-godišnji Dušan Cupać, 24-godišnji Dario Savić i 21-godišnji Dario Cupać sumnjiče se za ubojstvo. "Terete se da su 4. prosinca oko tri sata i 30 minuta na riječkom Trgu sv. Barbare, nakon verbalne prepirke s Aleksandrom Abramovim, pristajući da ovoga liše života, fizički nasrnuli na njega udarajući ga zatvorenim šakama i nogama po glavi i tijelu, zadavši mu više krvnih podljeva i hematoma na području glave i lica, prijelom nosne kosti s pomakom, uslijed čega je preminuo", stoji u zahtjevu.

Dvojica uhićenih, Dario Cupać i Dario Savić su pred policijom rekli da se ne osjećaju krivima za ubojstvo 23-godišnjeg Aleksandra Abramova, studenta Strojarskoga fakulteta u Rijeci. Prema provedenoj istrazi, Aleksandar Abramov i trojica osumnjičenih za njegovo ubojstvo se prije ubojstva nisu poznavali.

Ubijen zbog svađe u redu za pizzu

Prema prvim informacijama motiv za ubojstvo je bila situacija koja se nekoliko minuta prije napada na Abramova dogodila u redu za pizzu. Trojica osumnjičenih Dušan Cupać, Dario Cupać i Dario Savić su pokušali preko reda doći do hrane. Abramov se okrenuo i doviknuo im da ne mogu preko reda te da čekaju kao i ostali. Trojici je to bio dovoljan povod da slijede mladića i tek stotinjak metara dalje ga napadnu.

U tučnjavi koja je uslijedila je nesretni Abramov uspio udariti i Dušana Cupaća koji je nakon tučnjave ozlijeđen i krvareći pobjegao. Abramov je ostavljen u riječkom Starom gradu da iskrvari.

Za Cupaćem je raspisana tjeralica, a sumnja se da je pobjegao u Srbiju.

Pročitajte više