Na đakovačkoj zaobilaznici poginuli vozač automobila i cisterne

U TEŠKOJ prometnoj nesreći koja se dogodila danas poslije 14 sati na đakovačkoj zaobilaznici poginuli su vozač osobnog automobila Emanuel Novak (1976.) i vozač cisterne Dalibor Ivaković (1976.), izvijestio je načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave osječko-baranjske Ivan Opačak.

Nesreća se dogodila u trenutku kada se na zaobilaznici, krećući se iz smjera Piškorevaca prema Osijeku, iz još neutvrđenih razloga, uz desni rub ceste osobnim automobilom "renault" đakovačkih registarskih oznaka, zaustavio Emanuel Novak iz Josipovca Punitovačkog pokraj Đakova. On je izašao iz vozila i nagnuo se pored prednjeg lijevog kotača. U tom se trenutku cestom iz pravca Piškorevaca kretala cisterna zagrebačkih registarskih oznaka kojom je upravljao Dalibor Ivaković iz Kloštra pokraj Ivanić Grada. Cisterna je naletila na Emanuela Novaka koji je od siline udarca na mjestu preminuo.

Cisterna se prevrnula, uslijed čega je vozač Dalibor Ivaković zadobio teške tjelesne ozljede, od kojih je preminuo na putu do Kliničke bolnice Osijek.

Iz cisterne je počeo istjecati tekući teret (urea), za koji se utvrdilo da je riječ o tekućem umjetnom gnojivu koje nije opasno ni zapaljivo.

Očevid su obavili istražni sudac Županijskog suda u Osijeku i zamjenik državnog odvjetnika te, inspektori vodoprivrede i zaštite okoliša.

Promet je na đakovačkoj zaobilaznici još uvije zatvoren i preusmjerava se na druge pravce.

Pročitajte više