Na dnevnom redu 5. saborske sjednice i Vladin prijedlog smanjenja PDV-a

PREDSJEDNIŠTVO Hrvatskog sabora danas je predložilo da se u dnevni red naredne 5. saborske sjednice uvrsti još pet točaka, među kojima i Vladin prijedlog da se od 1. siječnja iduće godine PDV s 22 smanji na 20 posto.

Nakon sjednice Predsjedništva u proširenom sastavu (s čelnicima parlamentarnih klubova), predsjednik Sabora Vladimir Šeks novinarima je rekao da bi, s uvrštavanjem novih pet točaka, dnevni red 5. sjednice imao 27 točaka.

Osim izmjena Zakona o PDV-u, o kojima će zastupnici raspravljati u drugom čitanju, u dnevni red se po hitnom postupku predlažu uvrstiti Vladini prijedlozi zakona o sigurnosnoj zaštiti trgovačkih brodova i luka otvorenih za međunarodni promet, zakona o postupnom isključenju iz plovidbe tankera bez dvostruke oplate, te zakona o kulturnim vijećima.

Tu je i SDP-ov prijedlog izmjena i dopuna Zakona o područjima općina, gradova i županija, čije se donošenje također predlaže po hitnom postupku.

Saborsko Predsjedništvo razmatralo je i više prijedloga i inicijativa za pokroviteljstvo Hrvatskog sabora nad raznim priredbama i manifestacijama, rekao je Šeks.

Saborska sjednica, peta po redu u ovom sazivu, počet će 23. ožujka, a završiti 2. travnja.

Na predloženom dnevnom redu, među ostalima, je konačni zakonski tekst o izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskim branitelja, kojim se uz ostalo predlaže zaustavljanje procesa prevođenja, odnosno revizije statusa ratnih invalida.

Po hitnom postupku zastupnici će raspraviti Vladin i HSS-ov prijedlog zakon o posebnim uvjetima za stavljanje brašna na tržište, te izmjene Zakona o hrani i Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.

Pročitajte više