Na granici uhićen dvojac iz SiCG sa provalničkom opremom

ZAGREBAČKA policija uhitila je dvojicu državljana Srbije i Crne Gore kod kojih je, prilikom redovite kontrole na graničnom prijelazu Bregana, pronađena sofisticirana oprema za provaljivanje u skupocjene automobile, izvijestila je danas policija.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je prvoosumnjičeni (26) početkom veljače na području Bara (Srbija i Crna Gora) od nepoznate osobe pribavio dva ruska ključa, a drugoosumnjičeni je u isto vrijeme u Beogradu nabavio elektronički sklop-procesor za dešifriranje kodova osobnih automobila visoke klase.

Osumnjičeni su u subotu osobnim automobilom "opel corsom" francuskih oznaka, u vlasništvu drugoosumnjičenog, oko 11 sati krenuli iz Beograda, ušli u Hrvatsku, te su oko 19,40 sati stigli na granični prijelaz Bregana, u nakani da dođu do Francuske.

Prvoosumnjičeni je pritom dva ruska ključa sakrio u lijevu čarapu, dok je drugoosumnjičeni elektronički sklop-procesor s pripadajućim snopom žica sakrio u putnu torbu u prtljažniku automobila.

No, provalničku opremu pronašli su granični policajci i oduzeli ju, a osumnjičeni su uz kaznenu prijavu za izradu i nabavljanje oružja i sredstava namijenjenih počinjenju kaznenog djela privedeni u Istražni centar zagrebačkog Županijskog suda.

Obojica osumnjičenih do sada nisu evidentirani u Hrvatskoj kao počinitelji kaznenih djela, a policija će u suradnji s Interpolom provjeriti njihov status u drugim državama.

Pročitajte više