Na graničnom prijelazu bez razloga pokušao ubiti policajca

MUŠKARAC iz Paraga u dobi od 27 godine došao je jučer oko 15.20 sati bez ikakvog razloga na međunarodni cestovni graničnim prijelaz Trnovec. Bio je pijan.

Prema izvještaju policije, muškarac se zadržavao na području graničnog prijelaza bez namjere da ga prijeđe. Stoga je priveden na prekršajnu obradu. U službenim je prostorijama na graničnom prijelazu bez ikakvog povoda napao policajca, rođenog 1972. godine iz Strahoninca, koji je obnašao službu voditelja smjene.

U jednom trenutku je iz odjeće izvukao preklopni nož s kojim je krenuo na policajca. Dvaput ga je ubo, nakon čega ga je policajac uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje savladao.

Policajac je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio dvije ubodne rane koje su okvalificirane kao laka tjelesna ozljeda, ali je zadržan na Odjelu kirurgije Županijske bolnice Čakovec. Tijekom prijepodneva 9. siječnja policajac je pušten iz bolnice.

Policija je izvijestila i kako počinitelj tijekom uporabe tjelesne snage i sredstava za vezivanje nije zadobio nikakve ozljede. Izmjereno mu je 2,55 promila alkohola u krvi, a uhićen je zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "Teško ubojstvo u pokušaju" te se provode kriminalistička istraživanja, nakon čega slijedi nadopuna.

Pročitajte više