Na HSP-ovom skupu pozdravljalo se sa "Za dom spremni" te se spominjala ustaška prošlost Otoka

MATE KOVAČEVIĆ, član Glavnog stana i koordinator podružnica HSP-a Cetinske krajine, na osnivanju podružnice te stranke u Otoku rekao je kako je  to "hrvatsko, katoličko i ustaško mjesto".

Podružnica HSP-a u Otoku osnovana je na izbornom zboru u tom mjestu, a skupu je nazočilo 20-ak članova te stranke, simpatizeri i gosti iz drugih stranka, piše Jutarnji list. Za predsjednika ogranka izabran je Frano Herceg koji je pokušao ispraviti svoga stranačkog kolegu Kovačevića te je rekao kako se za Otok može reći da je hrvatsko i katoličko mjesto, dok je pridjev ustaški izbacio.

"Za dom spremni" uz dizanje desnice u zrak

Vrlo incidentnu atmosferu još je više "zagrijao" Branko Erceg Ban iz druge pravaške stranke Hrvatski pravaši - Hrvatski pravaški pokret koji je svoj govor završio tradicionalnim pozdravom takvih stranaka "Bog i Hrvati, no to je "začinio" i podizanjem desne ruke kao kad se mjeri kukuruz te glasnim usklikom "Za dom spremni".

Uvrijeđen zbog ignoriranja od strane radnog predsjedništva, načelnik općine Otok i predsjednik općinske organizacije HDZ-a, Branko Samardžić je prije održanih govora i veličanja ustaštva napustio skup.

I.Kri.
Foto: Ilustracija

Pročitajte više