Na Hvaru otvoren kamp Vira

DESET godina nakon požara u  kojem je bio potpuno uništen, kamp Vira će uskoro zahvaljujući hotelijerskoj tvrtki Sunčani Hvar zablistati u novom sjaju.

Kamp Vira proteže se na ukupnoj površini od 116.000 m². Radovi na rekonstrukciji kampa Vira obuhvaćali su postavljanje nove instalacijske, vodovodne mreže, uređenje javne rasvjete te izgradnju parkirališta kapaciteta 120 automobila.

Najveća pozornost prilikom izvođenja rekonstrukcijskih radova usmjerena je izgledu kampa te uređenju, zaštiti i očuvanju okoliša. U tu svrhu investitor je uveo korištenje solarne energije pa će tako svaki od tri sanitarna čvora koja postoje u kampu koristiti energiju četiri solarne ćelije.
 
U kampu su dva bara, suvenirnica koja će uz asortiman suvenira imati domaće i strane tiskovine, od rekreativnih sadržaja gostima će biti na raspolaganju satovi joge, aerobika, jutarnje gimnastike te vježbanje uz trim naprave. U završnoj fazi izgradnje je teren za odbojku na pijesku, mini-golf kao i teren za vaterpolo. Unutar kampa nalazi se potpuno opremljeno dječje igralište, te prostor za njegu kućnih ljubimaca.

Neposredno uz samu recepciju nalazi se praonica i sušionica rublja koje funkcioniraju po sistemu žetona. Od ostale ponude sadržaja kampa valja spomenuti i javni komin prigodan za grill te supermarket.

Novootvoreni kamp goste će primati od Uskrsa pa sve do početka mjeseca studenog.

Kamp Vira član je Udruge hrvatskih kampova te njemačkog ADAC. Poslovne ambicije Sunčanog Hvara usmjerene su ka tome da kamp Vira, među konkurencijom od 550 hrvatskih kampova, svojom kvalitetom izbori mjesto među prvih pet, te da u skoro vrijeme dostigne kategorizaciju 4 zvjezdice, što je ujedno najveća moguća kategorizacija jednog kampa.

 

Pročitajte više