Na Internetu objavljeno da je ubijen oteti Britanac

NA SLAMISTIČKOJ internetskoj stranici Alezah, koja je i prije objavljivala nepotkrijepljene tvrdnje o taocima, u subotu je objavljeno kako je skupina koju vodi saveznik al Qaide Abu Musab al Zarqawi ubila britanskog inženjera graditeljstva kojeg je držala u zatočeništvu.

Britansko ministarstvo vanjskih poslova izrazilo je uvjerenje kako ta stranica nije vjerodostojna i kako nema nijednog dokaza te tvrdnje. Na stranici, koja je početkom tjedna objavila vijest o smrti dva talijanska humanitarna djelatnika, koju su gotovo svi poslije opovrgli, uz vijest o ubijenom Britancu nije objavila nikakvu izjavu ni video zapis Zarqavijeve skupine Tawhid i Jihad.

"Tawhid i Jihad objavio je ubojstvo Britanca i otmicu sedam britanskih vojnika", kaže se u izjavi objavljenoj na web-stranici, uz napomenu da će se uskoro moći vidjeti i video snimka.

Britansko ministarstvo obrane priopćilo je kako im nije poznato da je nestao ijedan vojnik. a ministarstvo vanjskih poslova reklo je da će provjeriti tu tvrdnju, ali da nema nikakvih novih informacija o sudbini Kennetha Bigleya, čiju su dvojicu kolega otmičari ubili odsjecanjem glave.



Pročitajte više