Na Jadranu promet otežava jak vjetar, u srednjoj i istočnoj Hrvatskoj magla

Foto: Damir Spehar/PIXSELL

IZ HAK-a jutros upozoravaju kako je zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Dodaju kako su kolnici mjestimice mokri ili vlažni i skliski te kako su mogući odroni. 

Magla u Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj 

U Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj magla mjestimice smanjuje vidljivost. Ima je i na dionici autoceste A3 Bregana-Lipovac između čvorova Novska i Nova Gradiška. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Na dijelu dionice A1, između čvora Maslenica i južnog dijela tunela Sveti Rok te autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić zbog jakog vjetra vozi se uz ograničenje brzine.

Zbog tehničkog pregleda Most hrvatskih branitelja (novi most između kopna i otoka Čiova) bit će zatvoren za sav promet 18. prosinca 2018. godine (utorak) od 09 do 15 sati. Obilazni pravac je županijskom cestom ŽC6133 (ex. DC315), županijskom cestom ŽC6291 (preko Starog čiovskog mosta) i županijskom cestom ŽC6134 (ex. DC126). Sudionike u prometu molimo za razumijevanje i poštivanje privremene regulacije prometa.

Danas od 07 do 16:30 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Slano vozi se uz privremenu regulaciju prometa uz semafore, dodaju iz HAK-a.

Pročitajte više