Na Makarskom primorju temperatura u padu

NA MAKARSKOM primorju, zbog olujne bure koja puše 80 kilometara na sat, a na udare i 160 kilometara, i dalje je prekinut trajektni promet između kopna i susjednih otoka Brača i Hvara.

U Makarskoj temperatura pada, a u 13 sati izmjereno je 6 stupnjeva. Posljednjih sedam sati palo je 36 litara kiše po četvornome metru, doznaje se u Meteorološkoj stanici Osejeva.

Na državnoj cesti D8, između Vrulje kod Brela i Makarske, promet teče otežano, a dijelom se vozi jednim kolničkim trakom zbog srušenih borova koje uklanjaju vatrogasci i radnici Hrvatskih cesta.

Kod Baške Vode bura je prevrnula tegljač parkiran uz jadransku prometnicu.

Od 13,30 sati za promet je otvorena i državna cesta broj 512 Makarska - Vrgorac, s koje je na predjelu Stupici uklonjen velik odron, ali zbog snijega, promet teče otežano, rekao je Miljenko Sisarić iz Hrvatskih cesta.

Odrona zemlje i kamenja ima na cesti kod Tučepa, pa se vozi jednim kolničkim trakom.

Na državnoj cesti broj 39 Vrulja - Šestanovac promet je također otežan zbog snijega na cesti.

Prometnih teškoća ima i na lokalnim cestama na Makarskome primorju, te u samome gradu zbog mnogobrojnih srušenih stabala i predmeta koje je nanio jak vjetar.

Kvar na dalekovodu Kraljevac - Makarska do 14,20 sati još nije bio popravljen, ali Brela su preko drugih elektrovodova opskrbljena električnom energijom, doznaje se od direktora makarskog pogona HEP-a Mire Radića.

Manjih kvarova ima i u Makarskoj, a struje nema dio područja istočno od toga grada zbog kvara na međumjesnim vodovima.

Bura je učinila štetu u maslinicima i borovim šumama.

U Brelima je bor pao na osobni automobil, u Makarskoj su borovi oštetili dva osobna automobila, a srušena stabla uklanjaju vatrogasci. Učinjena je šteta na većoj prodavaonici, kioscima i ugostiteljskim objektima, a manju je štetu vjetar uzrokovao i u hotelskim kućama.

Na Biokovu pada snijeg. Na najvišemu vrhu Svetom Juri napadalo je više od 30 centimetara snijega, a temperatura se spustila 6 stupnjeva ispod ništice, doznaje se od tehničara na odašiljaču HRT-a.

Pročitajte više