Na Medvednici uskoro još tri snježna topa

ZAGREBAČKO Gradsko poglavarstvo danas je odobrilo 1,18 milijuna kuna potpore trgovačkom društvu ´SljemeMedvednica´ za nabavku tri topa za proizvodnju umjetnog snijega.

Direktor društva Dragutin Žiljak u obrazloženju zahtjeva je naveo da na Sljemenu već postoje četiri topa, ali da ih je potrebno još tri radi što kvalitetnije organizacije FIS prvenstva međunarodnog karaktera poput Trofeja Zlatne vjeverice na Crvenom spustu i Hrvatskog otvorenog prvenstva u alpskim disciplinama.

Gradsko poglavarstvo danas je donijelo i zaključak o raspisivanju javnog natječaja za dodjelu poduzetničkih kredita iz Programa ´Poduzetnik 2´ koji će biti objavljen u dnevnom tisku.

Ladislav Prežigalo, pročelnik Gradskog ureda za gospodarstvo najavio je da će za obrtnike te male i srednje poduzetnike iz Zagreba ove godine biti osigurano više novca jer će se 13 milijuna kuna depozita (11 milijuna Grada Zagreba i dva milijuna Ministarstva za obrt) u Privrednoj i Zagrebačkoj banci multiplicirati 20 puta što će dati ukupni iznos od 260 milijuna kuna.

Najniži iznos kredita je protuvrijednost od 5.000 eura, a kamatna stopa od 6,5 posto s rokom otplate od tri do 12 godina i uz poček od šest mjeseci do dvije godine. Prednost će imati projekti koji povećavaju zaposlenost ili izvoz te kojima se uvode nove tehnologije, naglasio je Prežigalo.

Na sjednici Poglavarstva donesen je i zaključak o visini pomoći socijalne skrbi Grada Zagreba za ovu godinu po kojem svi iznosi ostaju isti kao i dosad, osim cijene dostave obroka u kuću koja će porasti s 12 na 14 kuna po obroku, radi povećanja cijena goriva i namirnica, rekao je Zvonimir Šostar, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo i socijalnu skrb. Takvu pomoć prima oko 200 korisnika.

Pročitajte više