Na Mirogoju pokopan Darko Glavan

DARKU GLAVANU su posljednje zbogom jutros u muzeju Mimara došli reći brojni prijatelji i članovi obitelji, koji su se sa suzama u očima oprostili od glazbenog i likovnog kritičara koji je preminuo nakon što ga je udario automobil u Varaždinu, gdje je slušao Carlosa Santanu na Radar festivalu.

Muzej Mimara odabran je kao poprište komemoracije jer je u njemu Glavan radio posljednjih nekoliko godina svog života. Jutros u 11 sati u Mimaru su stigli njegovi roditelji Mira i Boris, supruga Danijela, sin Danijel, ali i Vanja Sutlić, glavni ravnatelj HRT-a, koji je bio Darkov Rođak.

Dirljive govore o Glavanovom životu i radu na komemoraciji su održali kustosica Muzeja suvremene umjetnosti Nada Beroš, akademik Tonko Maroević, povjesničarka umjetnosti i novinarka, kao i ravnateljica Klovićevih dvora Vesna Kusin, te Siniša Škarica koji je predstavljao hrvatske glazbenike i Igor Zidić u ime Matice hrvatske.

Nakon komemoracije u Mimari, ožalošćeni su se preselili na zagrebačko groblje Mirogoj, gdje je Glavan smješten u svoje posljednje počivalište.

Mariju Novaku mjesec dana pritvora

Mario Novak, fotograf koji je svojim automobilom udario Glavana pa zatim pobjegao s mjesta nesreće saslušan je na sudu i određen mu je pritvor u trajanju od 30 dana. Protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći ozlijeđenoj osobi, a Državno odvjetništvo podnijelo je zahtjev za istragu.

Pročitajte više