Na mjestu bivše tvornice Kamensko gradit će se starački dom

Foto: Google maps

"DA, mi stojimo iza ponude za kupnju Kamenskog! No, prerano je govoriti o tome, dana je ponuda, spremni smo platiti tu cijenu, a sada valja vidjeti hoće li biti i prihvaćena", odgovorili su nam iz tvrtke Radnik d.d. iz Križevaca potvrđujući informaciju da stoje iz kupnje pokradene tvornice Kamensko u središtu Zagreba, odnosno iza tek osnovane tvrtke Anni Aurei d.o.o..

> Bili su najveći donatori HDZ-a, sad su kupili Kamensko ispod cijene: "Da, krećemo u rekonstrukciju"

Riječ je o dvije atraktivne nekretnine u centru Zagreba, od kojih prva ima kvadraturu od 5968 metara kvadratnih na adresi Reljkovićeva 8 kvadratnih te druga na adresi Reljkovićeva 10 zajedno s dvorištem. Prema poslovno-planskoj dokumentaciji ondje bi trebala biti zgrada poslovno-stambene namjene.

S obzirom da je postignuta cijena od samo 24 milijuna kuna, radnice se sada boje da to neće biti dovoljno za njihova potraživanja. Naime, da je postignuta cijena od 30 milijuna možda i naplatili svoj dug.

Trgovački sud u Zagrebu donio je rješenje o prodaji dviju zgrada Kamenskog, za 24 milijuna kuna. Nekretnine su tako prodane tek na 14.-oj dražbi i to po najnižoj cijeni. Kupac je tvrtka ANNI AUREI d.o.o. iz Križevaca, koja u roku od dva tjedna mora uplatiti novac.

Od tehničkog direktora Radnika RTL doznaje da će na atraktivnoj lokaciji graditi starački dom.

"U planu je da pokrenemo neki posao tamo da ne budu samo stanovi i da damo prednost kod zapošljavanja bivšim radnicima Kamensko. Najvjerojatnije bi, ako sve bude po planu tamo bio starački dom", rekao nam Mario Biljan.

Pročitajte više