Na mjestu pada mađarskih zrakoplova snimljen NLO!?

FOTOREPORTERI karlovačkog tjednika 7 dana snimili su neidentificirani leteći objekt dan nakon što su prošloga tjedna na području Rakovice pala dva mađarska zrakoplova. Stručnjaci su pregledom fotografija isključili mogućnost greške, pa se postavlja pitanje što je zapravo zabilježio objektiv fotoaparata.

Na fotografijama koje se Indexu ljubazno ustupile kolege iz tjednika 7dana snimljeni su helikopteri MUP-a kako pretražuju mjesto pada zrakoplova. No, na fotografijama su nehotice uhvatili tijelo elipsiodnog oblika.

Goran Artić, voditelj Društva za ufološka i astro-arheološka proučavanja Duap polaris, koji je dio Nacionalne skupine za proučavanje NLO pojava na području cijele Hrvatske, nakon pregleda fotografija ustanovio je da se ne radi o mrlji na objektivu ili kakvoj sličnoj pogrešci, već da fotografije prikazuju leteći predmet nepoznatog porijekla.

"Analizom fotografija uočava se nepoznati leteći objekt koji je manjih dimenzija. Na sve tri fotografije vidi se isti predmet samo na različitim pozicijama, te je zamjetna refleksija sunca s njegove gornje strane što govori da je objekt metalne konstrukcije." - kazao je Artić.

"Ovakva pojava nije uopće rijetka, susrećemo se s njom često na području cijele Hrvatske, pogotovo u područjima gdje se odvijaju pojačane vojne aktivnosti. Teško je reći o čemu se u ovom slučaju točno radi, i ima li to veze sa zrakoplovnom nesrećom od prije par dana, no u svakom slučaju nije riječ o fatamorgani, prašini, ptici ili nečem takvom" - zaključio je stručnjak za ufološka istraživanja.

Kako piše tjednik, zanimljivo je i to što su istražitelji nesreće iz Ministarstva pomorstva, prometa i veza, te MUP-a, pristup nesreći zabranjivali različitim načinima.

Što se zapravo dogodilo i radi li se o NLO-u, ne može se reći sa sigurnošću, pa je stoga najbolje da pogledate fotografije visoke rezolucije i zaključite sami.




Pročitajte više