KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Na Murteru dva nova slučaja zaraze koronavirusom

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

DVA nova slučaja zaraze koronavirusom utvrđena su na otoku Murteru, gdje se broj zaraženih popeo na 17, a ukupno su u Šibensko-kninskoj županiji 24 oboljele osobe.

Od 16 poslanih uzoraka na testiranje dva su pozitivna na koronavirus u Šibensko-kninskoj županiji, potvrdio je u nedjelju Županijski stožer civilne zaštite, dodavši da su novooboljeli s otoka Murtera. 

 "U Šibensko-kninskoj županiji do danas su oboljele ukupno 24 osobe. Dvije novooboljele osobe su iz Murtera. Na Odjelu infektologije trenutno je hospitalizirano jedanaest pacijenata i nisu na respiratoru", stoji u priopćenju Stožera.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora su 464 osobe od kojih je 120 bilo u kontaktu s oboljelima. Devet osoba je u karanteni od kojih je šest hrvatskih državljana i troje stranaca.

Naselja Murter i Betina u karanteni su od srijede zbog sumnje u lokalnu transmisiju bolesti. Mjesta su nakon proglašenja karantene dobila dodatni tim Doma zdravlja Šibenik, što je omogućilo bolju dostupnost zdravstvene zaštite općenito, kao i dostupnost pojačanog testiranja.

Pročitajte više