Na najveći kršćanski blagdan u Rimu prosvjed protiv smrtne kazne

U TRENUTKU kada se Papa Benedikt XVI. na Trgu svetog Petra u Vatikanu obraćao sugrađanima, uputivši im svoj tradicionalni blagoslov Urbi et Orbi (Gradu i svijetu), do Vatikana je stiglo oko 30 tisuća ljudi koju su danas sudjelovali u mimohodu protiv smrtne kazne.

Prosvjednici su tijekom mimohoda nosili napise "Nitko ne dira život", "Mi smo protiv", "Za moratorij UN-a odmah!", te su, noseći u rukama bijele balone, prošetali od Trga Campidoglio do Trga sv. Petra, gdje je Papa s lože na pročelju bazilike Svetog Petra vjernicima diljem svijeta poželio sretan Uskrs na 62 jezika, među kojima i na hrvatskome.

Prosvjed su predvodili vođe radikalne stranke Marco Panella i Emma Bonino, organizatori mimohoda sa katoličkom zajednicom Svetog Egidija, a koji namjeravaju vršiti pritisak na talijansku vladu da nastavi svoje napore u UN-u kako bi se usvojio globalni moratorij na smrtnu kaznu. Među sudionicima marša našli su se i bivši predsjednik države Francesco Cossiga i gradonačelnik Rima Walter Veltroni.

Pročitajte više