Na Novom Zelandu ubijen surfer iz Australije

Screenshot: Sky News Australia

AUSTRALSKI turist pronađen je ubijen u svom kamperu koji je bio parkiran pokraj ceste izvan popularnog surferskog grada Raglan na Novom Zelandu, piše The Guardian. 

Policija je u jutarnjim satima ovog petka pronašla kamper, koji je ranije prijavljen kao ukraden, a u njemu je bilo tijelo muškarca.

Prema pisanju tamošnjih medija, riječ je o 33-godišnjem australskom državljaninu Seanu McKinnonu. Za ubojicom je pokrenuta velika potjera po regiji Waikato, a policajcima je naređeno da nose oružje sve dok ga ne pronađu.

Napadač pobjegao s ranjenim čovjekom u kamperu

U kamperu se u vrijeme napada nalazilo dvoje ljudi – ubijeni Australac i njegova 32-godišnja zaručnica iz Kanade. Napadač je ispalio nekoliko hitaca u kamper i ranio muškarca. Njegova zaručnica uspjela je pobjeći iz kampera te je otrčala do obližnje kuće odakle je pozvala policiju. U međuvremenu napadač je ukrao kamper u kojem se nalazio ranjeni McKinnon.

Iz policije nisu željeli kazati radi li se o pljački koja je krenula neželjenim smjerom te su događaj okarakterizirali kao nasumičan napad osobe koju napadnuti nisu poznavali. Pokrenuta je opsežna potraga za napadačem, a regiju naziru naoružani policajci.

Ovakvi napadi su rijeti na Novom Zelandu

“Riječ je o apsolutno tragičnom događaju”, rekao je inspektor Graham Pitkethley iz policije u Waikatu.

"Zabrinjavajuće je da se u Waikatu pojavio naoružani napadač koji šeta slobodno i naš je prioritet da ga što prije pronađemo i zatvorimo", dodao je.

Policija vjeruje kako napadača možda štiti netko iz lokalne zajednice te je objasnila da je teren na kojem se provodi potraga izrazito neprohodan i težak za kretanje.

Inače, ovakve pucnjave su rijetkost na Novom Zelandu, gdje svake godine brojni turisti dolaze surfati pri čemu ostavljaju svoje kampere uz cestu, u parkovima i rekreacijskim zonama.
 

Pročitajte više