Na riječkom području razbijena skupina dilera

DJELATNICI Odjela kriminaliteta droga PU primorskogoranske razbili su organiziranu skupinu preprodavača droge na riječkom području te je tijekom današnjeg dana uhićeno deset članova te skupine, uključujući i glavnog organizatora, rečeno je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinstvo te policijske uprave.

Načelnik Odjela kriminaliteta droga Božo Barbarić izvijestio je da je u sklopu kriminalističke obrade provedeno 25 zapljena, da je zaplijenjeno 200 grama heroina, više od 750 grama marihuane, 30 grama kokaina, 10 grama hašiša, veći broj tableta ecstasyja, te 5 digitalnih i mehaničkih vaga. Barbarić je kazao da je većina uhićenih s riječkog područja te da se tijekom popodneva može očekivati još uhićenja.

Sutra ujutro će najmanje pet uhićenih osoba biti privedeno istražnom sucu Županijskog suda u Rijeci, najavio je Barbarić. Dodao je da je većina te droge stigla iz Slovenije.

Barbarić je kazao da se s prikupljanjem obavijesti o toj skupini dilera počelo početkom ove godine, a da se posljednjih pet mjeseci prikupio velik broj dokaza o distribuciji droge.

U obradi je bilo ukupno više od 40 osoba.

Kaznena prijava protiv više počinitelja dostavit će se Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Zamjenik načelnika PU Oliver Grbić rekao je da je ove godine na području Primorsko-goranske županije zaplijenjeno 14,5 kg marihuane te da je uhićeno 45 osoba zbog preprodaje, dok su godinu ranije uhićene 22 osobe.

Grbić je kazao da nadziru još nekoliko organiziranih skupina preprodavača droge te je najavio i njihovo razbijanje.

Pročitajte više