Na slobodu pušten pulski ubojica otmičara

UBOJICU otmičara, 38-godišnjeg Dinu Marinkovića, koji je u nedjelju navečer ubio 40-godišnjeg Mladena Popovića i ranio 34-godišnjeg Marija Gliga, istražni sudac Županijskog suda u Puli je pustio.

> Video - Diler koji je ubio jednog otmičara, a drugog ranio priveden istražnom sucu

Za razliku od njega, otmičaru Gligi je određeno 48-satno zadržavanje u pritvoru. Marinkovićev odvjetnik Predrag Jošanović danas je objasnio kako se kod njegova klijenta radio o nužnoj obrani te je na temelju toga pušten iz pritvora.

Otmičari su Marinkovića u nedjelju pratili te su mu u jednom trenutku pokazali značku BiH policije i ugurali ga u Audi A6. Za svaki slučaj su ga vezali lisicama, no očito im to nije bila dovoljna zaštita. Navodno je Gliga u Audiju Marinkoviću prijetio pištoljem koji mu je ispao, pa ga je ubojica pokupio i počeo pucati. Popovića je uspio ubiti hicem u glavu, dok je Gligu pogodio u ruku. S Audijem su sletjeli s ceste, nakon čega su obojica pobjegli s mjesta nesreće. Marinković se potom sam predao policiji, dok su Gligu pronašli u privatnoj klinici blizu Pule.

Uhićen s kokainom vrijednim 700 tisuća kuna

Dino Marinković je stari policijski znanac. Osim što ima dosje zbog razbojništava te zbog toga što ga je policija uhvatila na ulazu u tunel Učka s kokainom vrijednim oko 700 tisuća kuna, povezan je i s ubojstvom u Šišanu koje se dogodilo u prosincu prošle godine.

Podsjetimo, 6. prosinca prošle godine bio je u društvu 37-godišnjeg Massima Moratta koji je te večeri ubio 39-godišnjeg Alessandra Auslija te teško ozlijedio 34-godišnjeg Denisa Dukića. I tom prilikom je, baš kao i sada, Marinković tvrdio da ne poznaje ostale sudionike događaja. Budući na niz podudarnosti, policija utvrđuje jesu li svi ti događaji međusobno povezani i je li riječ o mafijaškom obračunu.

Pročitajte više