Na splitskoj Brodarici počela gradnja stanova po POS-u

Na splitskom predjelu Brodarici danas je počela gradnja stambenoposlovnih zgrada po Programu društveno poticane stanogradnje (POS).

Tim najvećim ulaganjem u stanogradnji u Dalmaciji, vrijednim 58 milijuna eura, kani se na 80,6 tisuća četvornih metara stambeno poslovnog prostora izgraditi 384 stana i poslovni prostor s dvjema podzemnim garažama od 900 parkirališnih mjesta, a planirana je i gradnja jedne javne garaže i stotinjak parkirališnih mjesta oko zgrada, dječjeg vrtića, knjižnice, doma zdravlja i restauranta.

Cijena stana je 906 eura po četvornom metru.

Na prigodnoj svečanosti u povodu početka građevnih radova direktor "Dalconinga" izvođača radova, Željko Krstičević kazao je kako se početak radova oduljio jer se morao mijenjati GUP i donijeti novi detaljni plan.

"Zatim smo obavili zahtjevan zadatak rušenja objekata tvornice 'Diokoma' na oko 45 tisuća četvornih metara, a mnogo je posla i u pripremi podzemnom dijela gdje ima dosta kanala i instalacija. Usporedno s tim radili smo na idejnoj, pa glavnoj i izvedbenoj projektnoj dokumentaciji, a čim smo dobili pravomoćnu građevnu dozvolu, počeli smo graditi stambene zgrade koje će, po planu, biti useljive potkraj 2006.", rekao je Krstičević.

Budući stanari još trebaju potpisati ugovor s državnom Agencijom za promet nekretninama.

Osvrnuvši se na cijenu stana od 906 eura po četvornom metru, splitski gradonačelnik Miroslav Buličić kazao je da je ta cijena još i niska za lokaciju kakva je Brodarica.

Naglasio je kako će stanove kupiti prva 384 Splićanina s liste s pravom na kupnju stana po POS-u. Dodao je da je zanimanje za takve stanove u Splitu veliko te da treba nastaviti takvu gradnju.

(Hina) xmerc ysp

Pročitajte više