Na suđenju Tomaševiću svjedočila njegova sestra: "Nisam vidjela modrice na Mari"

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

NA OPĆINSKOM sudu u Slavonskom Brodu nastavlja se suđenje Alojzu Tomaševiću, aktualnom županu Požeško-slavonske županije.

Terete ga za dvije godine obiteljskog nasilja i ozljeđivanje supruge 2017.godine, a nakon što ga je supruga Mara optužila za sve to i javno - Tomašević je izbačen iz HDZ-a. 

Svjedokinja Manda Kvaternik, sestra Alojza Tomaševica, odbila je blagodat nesvjedočenja, javlja N1.

"Nisam je vidjela izudaranu"

"Sve je izmislila i slagala je", kaže Manda Kvaternik, misleći na Maru Tomašević. Sud je upozorio da ona mora iznositi samo činjenice, a ne donositi zaključke, da je to posao suda.

"Ne mogu reći da sam ju vidjela plavu i izudaranu. Ja nisam vidjela, ali da je mene provocirala, jest i njemu je svašta govorila. Zašto me nije zvala ako je bila izudarana", rekla je Kvaternik. Rekla je da je Mara Tomašević prijetila i njoj i bratu u njenom dvorištu i da je spominjala i pištolj te da je sve to bilo dva tjedna prije izbora za drugi mandat njenog brata.

Ništa od toga nije prijavila jer ju je, kaže, bilo strah. 

Mara Tomašević joj je također postavila nekoliko pitanja i ustvrdila da Manda Kvaternik ne govori istinu. Pitala ju je je li došla u dvorište kako bi razgovarali o problemima, a Manda Kvaternik je rekla da nije. Pitala ju je i koliko je puta dolazila k njima miriti ih, na što je Manda Kvaternik rekla da nije nikad.

Mara Tomašević ponovila je da to nije istina, prenosi N1.

Pročitajte više