Na tajlandskoj obali pronađeni ostaci zrakoplova, sumnja se na ostatke nestalog leta MH370

Foto: Hina

TAJLANDSKE i malezijske vlasti istražit će veliki komad metala pronađen na južnoj obali Tajlanda, a mnogi sumnjaju da se radi o ostacima nestalog aviona Malaysia Airlinesa, piše CNN.

Metalne ostatke pronašli su ribari u petak, a tijekom današnjeg dana najavljen je dolazak istražitelja koji će utvrditi radi li se o dijelovima aviona.

Malezijski ministar prometa Lioq Tionag Lai rekao je da je prerano spekulirati pripadaju li ostaci letui MH370 te je zamolio medije da ne skaču odmah s zaključcima da se ne uznemirava obitelji žrtava.

Let Mh370 nestao je u 8. ožujka 2013. na letu iz Kuala Lumpura u Peking, a gotovo dvije godine traje neuspješna potraga za avionom na kojem se nalazilo 239 ljudi u trenutku nestanka.

Iako je bilo na desetke dojava o pronalasku aviona, sve su se redom pokazale lažnima. Jedini konkretni pronalazak dogodio se prošle godine kad su malezijske i francuske vlasti objavile da je na francuskom otočiću Reunion pronađen komad aviona koji pripada nestalom malezijskom zrakoplovu. Ipak, to otkriće vodilo je samo daljnjim nejasnoćama vezanim za ovaj let jer je otok na kojemu je komad aviona pronađen daleko izvan rute kojom je avion trebao letjeti.

Pročitajte više