Na Thompsonovu koncertu prikupljeno oko 400 tisuća kuna za splitsku bolnicu

HUMANITARNI koncert Marka Perkovića Thompsona održan večeras u prepunoj sportskoj dvorani Gripe u Splitu, donio je prihod od oko 400.000 kuna, namijenjenih Odjelu onkologije Kliničke bolnice Split.

Izjavio je to nakon koncerta dr. Tomislav Prskalo, koordinator organizacije koncerta i član Predsjedništva Županijske lige za borbu protiv raka.

Naglasio je da je prodano svih 5000 ulaznica koje su bile puštene u prodaju, a da su sponzori i donatori koncerta mogli kupiti i zahvalnice u VIP loži koje su stajale tisuću kuna.

Cijeli iznos iskoristit će se za uređenje stacionarnog dijela Odjela za onkologiju i radioterapiju Kliničke bolnice Split.

Adaptacija onkološkog stacionara nastavak je velike akcije uređenja Odjela za što je do sada već prikupljeno milijun kuna.

Prema normativima Ministarstva zdravstva Odjel bi trebao raspolagati s 55 kreveta, a sada ih ima 30-tak, rekao je dr. Prskalo. Zbog toga je, osim adaptacije postojećeg prostora, potrebno nadograditi još jedan kat Odjela.

Večerašnji humanitarni koncert Marka Perkovića Thompsona, za kojeg dr. Prskalo kaže da je bio ´pun pogodak´, organizirala je Županijska liga za borbu protiv raka i splitska HVIDRA, a Javna ustanova Športski objekti besplatno je ustupila dvoranu Gripe za održavanje koncerta.

Pročitajte više