Na zatvorenoj sjednici Vlade Plenković imenovao najbliže suradnike

Foto: Ilustracija / FaH

NOVA Vlada na zatvorenom dijelu svoje prve sjednice raspravljala je isključivo o kadrovskim rješenjima. Kako je Andrej Plenković i najavio, novi predstojnik Ureda predsjednika Vlade je Davor Božinović, koji dolazi umjesto dosadašnjeg Nevena Zelića.

Božinovićeva zamjenica će biti Tena Mišetić, donedavna šefica kabineta europarlamentarnog ureda Andreja Plenkovića, koja je imenovana umjesto Tomislava Pokaza.

Dosadašnja zamjenica glavnog tajnika Vlade, Andreja Gabrijel, imenovana je za glavnog tajnika, odnosno glavnu tajnicu Vlade.

Imenovan je i Savjet za nacionalne manjine, sadašnji zastupnici nacionalnih manjina Milorad Pupovac, Mile Horvat, Furio Radin, Boris Milošević, Vladimir Bilek, Robert Jankovics, Ermina LEkaj Prljaskaj i Veljko Kajtazi.

Krstičeviću nacionalna sigurnost

Damir Krstičević, ministar obrane, zadužen je za nacionalnu sigurnost, što znači da je član Vijeća za nacionalnu sigurnost te predsjednik Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih službi.

Napravljene su i rošade na relaciji stari ministri - novi ministri u Gospodarsko-socijalnom vijeću, Upravnom vijeću Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju te Upravnom vijeću Agencije za poljoprivredno zemljište.


Vlada je produljila mandat Sanji Palić, v.d. glavnoj tajnici Ministarstva rada i mirovinskog sustava, te na istovjetnu dužnost u Ministarstvu vanjskih poslova imenovala Loretu Bertoš-Kušen.

Vlada riješava krizu u Općini Jelenje

I na kraju, radi podnošenja ostavki sadašnjeg načelnika Općine Jelenje, koji je otišao na kruzer, i njegove zamjenice, Zdenko Holenko imenovan je povjerenikom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova općinskog načelnika Općine Jelenje.
 

Pročitajte više