Na Zavižanu i Platku već pada snijeg, večeras moguć i na Sljemenu

Foto: DHMZ, platak.com, 123rf

NA ZAVIŽANU ima jedan centimetar novog snijega, a počeo je padati i na Platku. Prema prognozi DHMZ-a već večeras bi malo snijega moglo pasti i na Sljemenu.


Na Zavižanu je ujutro u osam sati temperatura bila -1 stupanj. Snijeg je i u devet ujutro lagano padao. Istramet javlja kako se počinje bijeliti i vrh Platka, a tijekom dana mogla bi se zabijeliti i Učka.



Prema vremenskoj prognozi DHMZ-a za Sljeme, noćas bi lagani snijeg mogao početi padati i na Sljemenu.

Danas kiša


DHMZ za danas najavljuje umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom na Jadranu i u područjima uz njega. U Dalmaciji su mogući lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom, osobito na krajnjem jugu. U višem gorju moguća je susnježica i snijeg. U unutrašnjosti će zapuhati povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na sjevernom i srednjem Jadranu puhat će umjerena do jaka, u Velebitskom kanalu na udare olujna bura, a na južnom dijelu istočnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu od 10 do 14, u gorskim predjelima malo niža, a na Jadranuod 14 do 19 °C.

Sutra oblačno

U unutrašnjosti većinom oblačno, a na Jadranu promjenljivo sa sunčanim razdobljima. Mjestimice će biti kiše, osobito na kopnu. Na jugu zemlje lokalno su mogući pljuskovi s grmljavinom, dok će u najvišem gorju biti i slabog snijega.

Vjetar slab i povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, te sjeverozapadnjak. Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 5 do 10 °C, u gorskim predjelima malo niža. Na Jadranu najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, a najviša dnevna između 14 i 18 °C.

Pročitajte više